Niki De Schryver, oprichtster van COSH!, over zelfzorg en bewuste shoppingkeuzes maken in lockdowntijden.

Bijna een jaar geleden ging de hele wereld op slot door het venijnige coronavirus. Wat begon als een lockdown waarvan we dachten dat die slechts enkele weken zou duren, evolueerde al snel tot een ‘nieuwe normaal’. Een normaal waarin thuiswerk niet meer weg te denken is.

Als gepassioneerde founder van COSH! werkte ik sowieso al lange dagen. Maar wanneer je huis ook je kantoorruimte is, verkleint de barrière tussen je rust- en werkplek nog meer. Ik stak al mijn energie in het uitbouwen van mijn bedrijf waarmee ik dag in, dag uit werkte aan bewustzijn creëren bij consumenten. Alleen vergat ik in het midden van die wervelwind dat ik ook voor mijn eigen lichaam moet zorgen. Het gevolg? Verschrikkelijke rug- en nekpijn. Dit resulteerde ook in slaapproblemen waardoor ik ‘s morgens moe wakker werd.

Gelukkig heeft het universum zijn eigen, gekke manier van werken en komen er altijd wel de juiste dingen op mijn pad. In de opstartfase van COSH! leerde ik Ergodôme kennen. Om kennis te maken, ging ik er langs en testte ik hun ergonomische en duurzame matrassen uit. Bij Ergodôme kan je namelijk een matras op maat laten samenstellen die volledig is aangepast aan jouw lichaamsbouw en slaaphouding. Ik voelde meteen alle spanning wegtrekken uit mijn lichaam toen ik op de natuurlatex Greensleep matras ging liggen. Toch vond ik het nog niet meteen nodig een nieuwe matras te kopen. Ik had mijn Tempur matras nog maar 3 jaar en die was zeker nog niet versleten.

Eind vorig jaar organiseerde COSH! Een winactie met Ergodôme. Op hetzelfde moment dat de winnaar bekend gemaakt zou worden, werd ik me terug bewust van de pijn in mijn rug en spanning in mijn schouders. Ik besloot terug langs te gaan in de winkel met het perfecte excuus dat we beeldmateriaal nodig hadden voor de winactie.

In de winkel testte ik terug een matras en liet ook mijn oog vallen op een ergonomische bureaustoel en zit- statafel. Adviseur Steven nam uitgebreid de tijd en gaf me heel wat uitleg over ergonomie. Toch voelde ik geen druk om impulsief te kopen en wandelde ik buiten zonder aankoopverplichting. ‘Binnen 2 jaar zal ik hier misschien eens in investeren’, dacht ik.

De drie werkdagen erna waren de druppel. De pijn werd ondraaglijk en ik voelde dat het tijd was om in mijn eigen welzijn te investeren. ‘Want als ik met COSH! de mode-industrie wil veranderen, moet ik zorgen dat ik zelf ook sterk sta’ besefte ik. Ik bestelde een Green Sleep matras, bioswing bureaustoel en een zit sta bureau (#notsponsored). Ergodôme bood me een heel goede service en installeerde zowel de stoel als tafel volledig op mijn kleine lengte.

Dat was wel een uitdaging. Je moet namelijk weten dat ik niet van de grootste ben (1m56,8 om precies te zijn). Na installatie ontving ik zelfs nog een opvolg mailtje met de vraag of alles in orde was. Indien ik nog aanpassingen wenste zou er nog iemand langskomen om me verder te helpen.

En geloof het of geloof het niet, maar voordien werd ik ‘s morgens vaak moe wakker. Met mijn nieuwe matras is dat gevoel volledig weg! Ik slaap dieper en veel korter en ben klaarwakker ‘s ochtends. Ik heb écht het gevoel dat mijn slaapkwaliteit enorm verbeterd is. Ook door de dag heen voel ik me beter en fitter.

De moraal van het verhaal? Als je wilt streven naar een betere wereld, zorg dan ook goed voor jezelf! Je schouders kunnen namelijk maar een bepaalde hoeveelheid dragen en goede zelfzorg maakt echt een wereld van verschil. Zit jij nu met krampachtige schouders achter jouw bureau dit te lezen? Dan is dit zeker een boodschap voor jou!

Wil jij ook ergonomisch slapen en rugklachten verhelpen?
Maak snel een afspraak bij Ergodôme Kortrijk of
Ergodôme Wilrijk
.